Grafiek; afdrukken en prints van rubbings, etsen, lino's, materiaaldruk, schetsen, foto's en inspiratiemateriaal Voor info: 06 50989756
Grafiek; afdrukken en prints van rubbings, etsen, lino's, materiaaldruk, schetsen, foto's en inspiratiemateriaal Voor info: 06 50989756

Waarom ik van het grafiek-atelier hou

Waarom ik van het grafiek atelier hou:
De geur van inkt, papier en oplosmiddelen. De geur van etszuur en de rookgeur van vernis mou. De geur van duisternis en stilstaande lucht in de doka. 
De persen met zware glimmende walsen van onverwoestbaar staal. De uitstraling van het gietijzer. Het meditatieve geluid van het schuren van de lithostenen. De besmeurde blikken en tubes inkt in allerlei kleuren. Het geluid van het uitrollen van de inkt; goed luisteren of de inkt goed is.
Letterlades vol met nog-nikszeggende loden letters. Het dikke afdekvilt om de inkt diep in het papier te persen om een haarscherpe dekkende druk te krijgen. De lichttafel met grote snijmatten en linialen.
Het met aandacht plaatsen van de drukvorm op het papier. Het rustig maar gestaag draaien aan de pers. De verrassing van de afdruk die op het smetteloze papier verschijnt. Of zoals bij mij, vaak met een vlekje of een vingerafdruk hier of daar.
De sfeer van inspiratie en ideeën. Van proberen en nog eens proberen. Van beïnkte vieze vingers en brandschone scherpe drukken. Van de verrassingen, de cadeautjes van grafiek.
Er is chemie in het grafisch atelier!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *