Grafiek; afdrukken en prints van rubbings, etsen, lino's, materiaaldruk, schetsen, foto's en inspiratiemateriaal Voor info: 06 50989756
Grafiek; afdrukken en prints van rubbings, etsen, lino's, materiaaldruk, schetsen, foto's en inspiratiemateriaal Voor info: 06 50989756
Zeven werken van verschillend formaat en techniek, zodanig opgehangen dat de centrale witruimte een kruis vormt.

Verloren en Herboren

VERLOREN-HERBOREN 

Aan dit bijzondere project heb ik bijgedragen met mijn werk ‘ Zeven’.

header Verloren Herboren

Onvergankelijk mooie klassieke muziek en eigentijdse kunst komen nu samen in een unieke expositie en reeks voorstellingen van STOK en kamerkoor Capella Brabant. Verloren-Herboren is een unieke beleving voor publiek om al wandelend door het historische gangenstelsel van het 17e-eeuws Kruithuis meegevoerd te worden op reis langs actuele kunstwerken bij een spectaculaire uitvoering van Johannes Brahms’ hoopvolle meesterwerk ‘Ein deutsches Requiem’ uit 1868. Een intieme uitvoering met sopraan, bariton, gemengd koor en twee accordeons.

Marc Versteeg   dirigent
Saskia Bonarius   mis-en-espace
Margarita Castaneda   sopraan
Berend Eijkhout   bariton
Bart Lelivelt   accordeon
Marieke Kroes   accordeon
Capella Brabant   kamerkoor

Verloren – Herboren

De mensheid ‘verloren’ aan het lot, wordt ‘herboren’. Deze cyclus van het leven, een theologisch fundament in het christendom, is niet louter gegrondvest in de Bijbel. Het is veel universeler dan we willen toegeven, iets dat we allemaal gemeenschappelijk hebben. Geboorte, dood en wedergeboorte is de oorsprong van alle leven. En een reden van ons bestaan. Er kan geen geboorte zijn zonder dood en geen dood zonder geboorte. Altijd en overal herboren worden. En als we herboren worden ondervinden we een herwaardering. Je krijgt nieuwe kennis, nieuwe inzichten en nieuwe verlangens. De ziel evolueert.

Kamerkoor Capella Brabant en beeldende kunstenaars uit ’s-Hertogenbosch gaan in het Kruithuis aan de Citadellaan een dialoog aan met elkaar met als thema ‘Verloren – Herboren’.